Tips & trucs

 • Tip 1: geluk
  Waar word je blij van? Geniet van wat je NU hebt 
  Je leest of hoort het wel vaker: sta stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent.
  Ik hou het liever iets simpeler. Dus mijn tip is: schrijf op waar je blij van werd vandaag. Voordat je gaat slapen, neem je even tijd voor jezelf: denk bewust na over alles wat goed gegaan is vandaag. Waar je van genoten hebt. Kleine dingetjes als een grappig filmpje op Facebook, eventjes de zon op je huid, je kind die iets grappigs zei, een heerlijke boterham, een mooi tijdschrift, dieprode en goudgele herfstbladeren aan de boom waar je langs liep of een spontaan leuk gesprekje met een vreemde (die heb ik trouwens best vaak! Als je er voor openstaat, geeft dat zoveel plezier. En je maakt er een ander ook blij mee).
  Misschien had je voor vandaag een doel gesteld en heb je in ieder geval een deel ervan gedaan. Dat deel is een eerste stap! Dus ben dan trots op jezelf, geniet daarvan. Lees verder bij mijn blog (maand november)

  Als je nou elke dag even kort opschrijft waar je blij van werd, wat je goed gedaan hebt, dan ga je je veel meer focussen op de positieve dingen in je leven. En dan merk je dat er steeds meer plezierige, vrolijke en mooie momenten zijn in je leven. Daar word je gelukkig(er) van. Echt!
 • Tip 2: geluk
  Stoppen met piekeren 1
  Stel dat je ’s avonds wilt opschrijven wat je blij maakte die dag, en je hebt vooral negatieve gedachtes. Of je bent op een moment aan het piekeren (wat echt nergens goed voor is). Hier heb je een NLP techniek voor, die je helpt te stoppen met je nare gedachtes in je hoofd.
  Luister eens naar die vervelende gedachtes. Op het moment dat je je bewust bent van je gepieker, neem je waar dat je piekert alsof je een toehoorder bent. Luister dan eens naar hoe je dat doet; zeurderig, boosachtig, tobberig of zelfs repeterend. Nu je weet hoe die gedachte, die piekerstem klinkt, kun je deze veranderen! Dat kan dus met de volgende NLP techniek:
  Mijn  negatieve stem: “Hรจ vreselijk, ik zie er niet uit, moet je dikke vette buik zien, die zie je toch hartstikke goed in die jurk, moet ik straks op die bruiloft iets zeggen ook nog. Lachen ze me straks zachtjes uit….”
  Deze piekerstem verander je in je meest zwoele, sexy stem! Probeer maar eens. Gewoon zachtjes in je hoofd. Je gaat het al snel belachelijk vinden om op deze manier te denken, en je zult merken dat je er een glimlach van op je gezicht krijgt. Herhaal je zwoele stem nog eens, als het nodig is. Ikzelf doe dit het liefst hardop, dat werkt voor mij beter. Is ook leuk voor mijn omgeving ๐Ÿ™‚ Als je echt geen sexy zwoele stem durft te gebruiken, maak er dan een grappige Donald Duck stem van. Dat werkt ook. Nu heb je een glimlach op je gezicht. Fijn hรจ?
  Het is goed om nu je oude gedachte te vervangen door een krachtige positieve gedachte. In mijn geval is dat: “Ik ga er een superleuke dag van maken, voel me blij en mooi en mijn praatje wordt sowieso een succes!”
  Wanneer je nou in bed ligt te piekeren en je krijgt van een sexy stem teveel energie, dan kun je beter je piekerstem veranderen in een heel slome stem:
  “Hรจรจรจรจรจรจรจรจรจรจ, vreeeeeeesssssseeeeellllllijijijijijijijkkkkkkkk ikkkkkkk zzzzzzzzieieieieieieieieie eeeeeeeeerrrrrrr nnnnnnieieieieietttttttt uiuiuiuittttttt…….” Verander het hierna in een positieve gedachte. Sloomheid en een positief gevoel maken ook nog eens dat je makkelijker in slaap valt!

  Met deze oefening ga je voelen dat een krachtige positieve gedachte veel met je doet. En hoe meer je er hebt, hoe fijner en makkelijker je leven is.